Aventură în Apuseni - Tură de o zi

Această tură de munte lungă și frumoasă, pe alocuri solicitantă oferă câte ceva pentru fiecare: priveliști superbe, sate de munte neexplorate și cățărări anevoioase. Nu este recomandată celor slabi de înger dar cei care se vor încumeta vor fi răsplătiți din toate punctele de vedere.

Ruta : Buru - Vidolm - Sălciua - Vânătarele Ponorului - Valea Poienii - Brădesti - Valea Inzelului - Poiana Aiudului - Colțești - Rimetea 76 km (47 mile)

O să începem să pedalăm pe asfalt pe liniștita vale a Arieșului, din munții Trascău, până o să ajungem în Sălciua. Aici o să părăsim drumul principal și vom trece râul pe o punte de lemn și vom ajunge pe o pajiște deschisă de unde vom putea admira măreția masivului Bedeleu. Atmosfera liniștită va fi completată de vacile și caii care pasc pe pășunea verde și care ne vor aminti de copilărie și de tihna satului.

Acum e momentul să ne adunăm forțele deoarece o să începem urcarea spre Vânătarele Ponorului, o rezervație calcaroasă complexă unde vom putea vizita și o cascadă. Cu cât urcăm mai mult, cu atât magia munților Apuseni ni se va desfășura în fața ochilor deoarece priveliștile devin tot mai panoramice pe măsură ce ne apropiem de vârf.

Tot acum o să dăm peste primele case moțești, iar pe măsură ce vom traversa munții vom întâlni din ce în ce mai multe. În toată Transilvania, aceste case de lemn cu acoperișuri de paie nu pot fi găsite decât în munții Apuseni sau în muzeele satului.

Excursia noastră va continua prin sate izolate de munte, locuite de puțini oameni, apoi vom străbate pășuni alpine care oferă priveliști superbe asupra împrejurimilor și liniștea va fi întreruptă doar de oile și vacile care pasc pe pajiștile bogate.

O lungă și binemeritată coborâre ne va duce la Poiana Aiudului și înainte să ajungem în Rimetea, Cheile Vălișoarei cu pereții calcaroși și înalți ni se vor deschide în fața ochilor.

Ultima oprire o vom face în pitorescul sat Rimetea, faimos pentru casele lui albe cu ferestre verzi, unde vom putea lua cina sau doar să ne relaxam admirând Piatra Secuiului la apusul soarelui.

SUNT INCLUSE

  • ghidajul
  • biciclete complet echipate
  • transferul cu mașina
  • fructe, nuci, gustări și apă

NU SUNT INCLUSE

  • prânzul nu este inclus, dar la cerere se poate aranja

 

Plecare din Cluj

Transfer până în apropiere de Buru ~ 50 minute.

Potrivit pentru orice vreme. În caz de ploi abundente pot apărea mici modificări ale traseului.

70% asfalt - 30% pietriș sau off-road

8-10 h

1 pers - €85

2 pers - €75/pers.

3-6 pers. - €60/pers.

Rezervați-vă acest tur oricând între aprilie si octombrie.

Vă rugăm verificați calendarul nostru înainte de a face o rezervare.