Drumul brânzei - Tură de o zi

Această tură de o zi ne duce departe de zgomotul orașului până pe pajiștile verzi de unde vine brânza de Sibiu. Nu este nevoie de transfer cu mașina pentru tura aceasta.

Ruta : Sibiu - Poplaca - Sibiel  - Săliște -  Galeș - Tilișca - Sibiel - Sibiu - 77 km (48 mile) 

O să începem să pedalăm pe pista de biciclete din pădurea Dumbrava, o să trecem printr-un sat de țigani, pitoresc și izolat și vom ajunge în Poplaca. De aici vom porni pe asfalt până în Sibiel unde putem să ne oprim pentru o băutură rece și ca să ne odihnim puțin. Acest sat frumos și liniștit este înconjurat de piscuri împădurite și nu este de mirare că are parte de cel mai dezvoltat turism rural din zonă. Dacă tot am ajuns aici merită sa vizităm Muzeul Icoanelor pe Sticlă.

Pe urmă o să ne continuăm drumul până în Tilișca, unde o să părăsim asfaltul ca să facem o buclă de 10 km stăbătând pajiști verzi până o să ajungem în cel mai înalt punct al turei ca să fim răsplătiți cu peisaje superbe.

O să ne întoarcem pe drumul principal în Galeș și o să ne întoarcem la Sibiu pe asfalt, oprindu-ne pentru o cină târzie în Săliște sau în Sibiel.

*Dificultatea turei este dată de lungimea ei mai degrabă decât de relief. O pauză pentru o băutură răcoritoare este necasară în prima parte a zilei iar la întoarcere, recomamdăm un prânz sau o cină.

**Se pot aranja și rute mai scurte la întoarcere, cu mașina dacă este necesar.

SUNT INCLUSE

  • ghidajul
  • biciclete complet echipate
  • fructe, nuci, gustări și apă

NU SUNT INCLUSE

  • Prânzul nu este inclus, dar la cerere se poate aranja.

 

Plecare din Sibiu

Potrivit pentru orice vreme. În caz de ploi abundente pot apărea mici modificări ale traseului.

80% asfalt - 20% pietriș sau off-road

6-8 h

1 pers - €85

2 pers - €75/pers.

3-6 pers. - €60/pers.

Rezervați-vă acest tur oricând între aprilie si octombrie.

Vă rugăm verificați calendarul nostru înainte de a face o rezervare.