Tradiții și natură - Tură de o zi

Tură de o zi care îmbină plimbarea în natură cu vizite la Muzeul Interetnic al Văii Hârtibaciului și la Moara Veche din Hosman.

Ruta : Cornățel - Roșia  - Vurpar - Nocrich - Alțâna - Hosman - Cornățel - 50 km (31 mile)

O să mergem cu mașina vreme de 20 de minute până la Cornățel și de acolo vom începe să pedalăm până la Roșia unde vom vizita biserica fortificată. Din Roșia ne vom îndrepta spre Vurpar pe drumul puțin circulat care unește cele două sate. Următoarea destinație va fi Nocrich iar ca să ajungem acolo o să ne cățărăm pe unul din dealurile dintre sate. Răsplata pentru eforturile noastre vor fi peisajele superbe și trilurile păsărilor.

În a doua parte a zilei vom pedale pe asfalt și prima noastră oprire va fi la Muzeul Interetnic al Văii Hârtibaciului din Alțâna. Colecția etnografică locală are mai mult de 1000 de obiecte, adunate pe parcursul a 12 ani din 25 de locuri, din Valea Hârtibaciului și reușeste cu succes să reunească cele mai relevante bunuri culturale ale etniilor române, maghiare, săsești și tigănești. Această colecție impresionantă crește constant datorită donațiilor și a achizițiilor continue și include totul de la costume tradiționale și mobilă până la ceramică, obiecte religioase și obiecte de artă populară.

La întoarcerea în Cornățel o să ne oprim din nou în Hosman și o să vizităm Moara Veche din sat, care a fost construită la începutul secolului 20 și a funcționat de atunci încoace, devenind un reper al satului. Complexul include o moară, o fierărie, o brutărie, un magazin cu produse locale și un stand cultural care întâmpină vizitatorii cu o gradină minunată și cu plăcinte delicioase în fiecare vară.

SUNT INCLUSE

  • ghidajul
  • biciclete complet echipate
  • transfer cu mașina
  • fructe, nuci, gustări și apă

NU SUNT INCLUSE

  • Prânzul nu este inclus, dar la cerere se poate aranja.

Plecare din Sibiu

Transfer până în Cornățel ~20 minute.

Potrivit pentru orice vreme. În caz de ploi abundente pot apărea mici modificări ale traseului.

80% asfalt - 20% pietriș sau off-road

6-8 h

1 pers - €85

2 pers - €75/pers.

3-6 pers - €60/pers.

Rezervați-vă acest tur oricând între aprilie si octombrie.

Vă rugăm verificați calendarul nostru înainte de a face o rezervare.